6/05/2009

Lesbianismul


Homosexualitatea feminină


de Janelle M. Hallman-Burleson

Materialul de mai jos este alcătuit pe baza unui discurs tinut de autoare în cadrul unor conferinte nationale.

Timp de mai multi ani am acordat consiliere de specialitate femeilor care se confruntă cu sentimente homosexuale. Sper să reusesc să prezintă câteva dintre lectiile pe care le-am învătat eu si sper să fac aceasta într-o manieră care să le aducă cinste lor, adevărului si experientelor lor interioare. Lucrez cu femei deosebite. Sunt foarte inteligente - personalităti complexe, energice si înzestrate cu un puternic simt al dreptătii si integritătii.

Homosexualitatea feminină (lesbianismul) este o stare complexă. Ea implică mai multi factori diferiti, unul dintre acestia fiind relatiile familiale ale femeii. Explicând homosexualitatea feminină, voi descrie unele dinamici familiale sau relatii imperfecte care pot genera atractii homosexuale la o fiică - însă voi, părintilor, e important să auziti voi aceasta mai întâi:

1. Tineti minte, nu doar relatiilor noastre cu copiii nostri sunt imperfecte; căsniciile noastre sunt imperfecte, relatiile dintre părinti sunt si ele imperfect, la fel si relatiilor acestora cu părintii lor si asa mai departe pentru fiecare dintre noi.

2. Fiecare copil este unic si de aceea ei se percep pe ei însisi si lumea din jurul lor diferit. Un copil poate vedea o situatie ca hazlie si poate râde. Altul poate resimti teamă si se poate retrage. Tu, ca părinte, nu poti controla perceptiile sau reactiile copilului tău.

O mare parte din conflictul homosexual se bazează pe perceptia si interpretarea dată de copil evenimentelor vietii. Când vorbesc despre o potentială ruptură între fiică si mamă sau tată, NU vreau să spun că voi, părintii, nu vă iubiti copilul; vreau să spun că din anumite motive, fiica ta poate că nu a simtit această dragoste. Această ruptură si confuzie din cadrul relatiei face parte din realitătile traiului într-o lume defectă. Din nefericire, aceste confuzii pot si deseori se transformă în probleme care ne controlează viata. Homosexualitatea este doar un exemplu.

Părinti, stiu ce sarcină dificilă aveti. Este important să fiti deschisi si să abordati problemele care pot exista în relatia voastră cu fiica voastră, însă e la fel de important să nu ajungeti îngropati si paralizati de o vină care nu întotdeauna vă apartine vouă.

Iată o scurtă lectie despre cresterea si formarea omului; vreau să construiesc o viată "ideală" pe baza teoriei dezvoltării copilului. Remarcati felul în care relatiile sunt baza supravietuirii, cresterii si dezvoltării unui copil, a procesului de auto-descoperire, formării unei identităti si în cele din urmă a dezvoltării capacitătii de a se raporta si a iubi pe altii.

1. Nevoile unei fetite: hrană, căldură, protectie, sigurantă, alint, constantă, securitate, atingere, atentie, limbaj si un atasament solid si cald fată de mami. Aceasta este temelia pentru o constiintă de sine si pentru o identitate feminină solidă, pentru un simt al încrederii sau bună-stării, astfel ca ea să se destindă si să devină pur si simplu ceea ce este menită să fie.

2. Nevoile din copilărie ale unei fete: Continuarea celor de mai sus, cu acceptare si implicare din partea mamei astfel încât ea să se poată identifica sau copia pe mama ei. Ea are nevoie de afirmare si încurajare din partea lui tati (tatăl este cheia pentru afirmarea identitătii la ambii copii), precum si limite, încurajare, respect, ocazia de a învăta si reusi, si tovarăse de joacă.

3. Nevoile unei adolescente: Are nevoie de un grup de prietene, care îi conferă un sentiment de apartenentă. Are nevoie si de atentie si afirmare din partea băietilor - "misteriosii ceilalti." Cunoasterea de sine trebuie să continue, prin ea ea putând să-si solidifice identitatea de sine si sentimentul de femininitate, simultan cu adâncirea prieteniilor cu tineri si tinere.

4. Nevoile unei femei adulte: Intimitate sau relatii profunde cu ceilalti, un sentiment de scop si sens ca femeie, dacă se căsătoreste - unirea fizică, sufletească si spirituală cu un "celălalt" complementar, simultan cu dezvoltarea sexualitătii.

B. Tipuri de iubire:

1. Iubire maternă / părintească: Legătura cu mama este de o importantă vitală, însă ambii părinti sunt esentiali pentru o crestere si dezvoltare sănătoasă - relational si în termeni de formare a identitătii.

2. Iubire prietenească: În cadrul acestor prietenii unisex sunt afirmate interesele si identitatea feminină ale fetei.

3. Iubire romantică: Fată în fată cu cineva care este diferit. Aceasta este o întâlnire mult mai intensă; aici tânăra ajunge să se cunoască pe sine prin CONTRAST.

4. Iubire sexuală: Înflorire în cadrul angajamentului matrimonial, care conferă sigurantă si securitate, alături de o completă vulnerabilitate.

Un comentariu:

Parerea ta conteaza!