6/16/2009

Baiatul, fata si CD-urile


Era odata un baiat nascut cu o grava maladie. O maladie pentru care nu exista un leac. Avea 17 ani, dar putea muri in orice moment. Traia in casa lui, sub asistenta permanenta a mamei sale.

Obosit de stat in casa, a decis sa iasa macar o data. Ceruse permisiunea mamei sale. Ea a acceptat. Mergand prin cartierul sau, se uita pe la magazine. Trecand pe langa un magazin de muzica, a privit prin vitrina si atunci a vazut prezenta unei tinere fete, de varsta lui. A fost dragoste la prima vedere. A deschis usa si a intrat, privind la nimic altceva decat la fata.

Miscandu-se incet, s-a apropiat de tejgheaua unde era fata. Ea l-a privit si i-a spus surazand: “Pot sa te ajut?”. In timpul acesta el credea ca acela era cel mai frumos zambet pe care l-a vazut in viata sa. Simtea impulsul de a o saruta. Balbaindu-se i-a spus:

“Da…hmmm …ummm. Mi-ar placea sa cumpar un CD”. Fara sa se gandeasca, a prins primul CD pe care l-a vazut si i-a dat banii.
“Vrei sa ti-l impachetez?” - a intreabat fata zambind din nou.

El i-a raspuns ca da. Incetisor, ea s-a dus in magazie si s-a intors cu pachetul si i l-a dat baiatului. Sfios, a luat pachetul si a plecat. S-a intors acasa, si din acea zi, mergea la acel magazin in fiecare zi sa cumpere un CD. Fata il impacheta mereu, iar el se intorcea acasa si il baga in sertar. El era prea timid pentru a o invita in oras si de cate ori incerca, nu reusea niciodata. Mama lui a aflat de aceasta situatie si il incuraja sa incerce.

Asadar in ziua urmatoare el si-a facut curaj si s-a dus la magazin. Ca in toate celelalte zile a cumparat un CD si ca intotdeauana ea i l-a impachetat. El a luat CD-ul si in momentul in care fata era distrata, a pus repede o foaie cu numarul lui de telefon pe tejghea, apoi a iesit in fuga din magazin.

“Dinggg” Mama lui raspunde la telefon.
“Alo?!” Era fata, ce intreba de fiul ei. Mama indurerata a inceput sa planga in timp ce zicea:
“Nu stii?… a murit ieri.” A fost o tacere indelungata intrerupta de plansul mamei. Mai tarziu mama lui a intrat in camera fiului pentru a si-l aminti, decisa sa se uite prin lucrurile lui. A deschis sertarul si cu mare suprindere a gasit acolo un munte de CD-uri impachetate. Nu era nici macar unul deschis. A cuprins-o curiozitatea, vazand atatea si nu a putut rezista, a luat un CD si s-a asezat pe pat, uitandu-se … cand un bilet iese din pachetul din plastic. Mama l-a luat pentru a-l citi. Scria:
“Esti frumos! Ai vrea sa iesi cu mine? Te iubesc … Sofia.”
Mama emotionata a deschis si alte CD-uri si a gasit si alte bilete; pe toate scria acelasi lucru.

Un comentariu:

Parerea ta conteaza!