8/09/2009

Ce vor adolescentii?Sex sau iubire?


Inainte sa incerc sa raspund la aceasta intrebare vreau sa va reamintesc ca blogu’ “adolescentza” a fost creat special pentru astfel de intrebari,dificile din punctual meu de vedere deoarece parerile sunt foarte impartite.
Deoarece eu ma consider un adolescent normal o sa incerc sa raspund ceea ce cred eu despre acest subiect(parerea mea).

Rasa umana este impartita in doua parti principale:barbati si femei.
De milioane de ani barbatii cuceresc(sau macar incearca) femeile pentru ca,impreuna cu acestea sa perpetueze specia umana(pentru ca daca acest lucru nu s-ar intampla…am disparea).
Odata cu inceprea adolescentei in corpul nostru se produc multe,multe modificari ,iar toate aceste ne creaza in minte multe intrebari si foarte multe curiozitati.
Dupa cum stiti baietii sunt foarte diferiti de fete(atat fizic,cat si psihic).Ca sa putem raspunde la aceaste intrebari trebuie sa intelegem felul in care cele doua parti gandesc.

Baietii.Gandesc mai mult logic si mai putin emotional.Au o dorinta mai mare inclinata spre ‘cunoasterea fizica a corpului uman ‘,decat cunoasterea emotionala.Sunt mai voinici,rigizi si pe langa asta hormonii lor sar in sus cand vad o fata sexy.

Fetele.Gandesc mai mult emotional decat logic(nu totdeauna).Se lasa influentate de emotii.Au o dorinta mai mare inclinata spre cunoasterea emotionala a corpului uman,decat fizica(nu e o regula).Sunt mai sensibile,inocente,grijuli,gandesc repede,vorbesc mult[:P] si se emotioneaza cand un baiat care arata bine le abordeaza.[:D]

In general baietii isi doresc femei,bani,respect in timp ce femeile isi doresc sa fie iubite,isi doresc siguranta si bani.

Pentru ca tot am ajuns la ‘lucruri ce-si doresc femeile si barbati’ trebuie sa distrugem niste mit-uri impuse de societate.

Daca as intreba un baiat(adolescent) in acest moment ce ar crede ca-si doresc femeile dintre iubire si sex el ‘prost’ gandind ar raspunde…iubire…De ce?Pentru ca un mit al societatii noastre spune ca…”Femeile/fetele NU vor sex!”,ceea ce este complet FALS.

De ce?Intrebati-le(baieti) daca aveti curaju’…Doar uitati-va la felul in care se imbraca atunci cand iasa in oras,club,la plimbare.Ele intodeauna se macheaza,se aranjeaza pentru a-si expune ‘sex appeal-ul”.Deci,nu uitati baieti,fetele isi doresc sa faca sex la fel de mult ca si voi!(nu eu am zis asta,dar este ADEVARAT).

La fel,daca as intreba o fata ce ar alege un baiat dintre ‘sex si iubire’ probabil ar raspunde…sex…De ce?Un alt mit spune ca “Baietii vor numai sex!
FALS.Baietii vor atat de mult iubire pe cat vor si sex.Sunt inebuniti sa aiba pe cineva in spatele lor care sa ii inteleaga,sa-i faca sa nu se simta singuri si desigur….sa le faca mancare:)).

Acum ca am lamurit felul in care baietii si fetele gandesc si ceea ce-si doresc,hai sa lamurim si raspunsul la intrebarea a doua.

Sex sau iubire?

Din perspectiva unui adolescent(baiat) as raspunde…”cunoastere”.
Cunoasterea inseamna mai multe lucruri.

Cunoaşterea umana implică socializare interactiv cognitivă, ea se desfăşoară într-un spatiu natural amenajat, spatiul real-societal, alcătuit din parti prelucrate ale realitatii, indivizi cunoscatori si multimea efectelor actiunilor cognitive. Membrii societatii işi descriu si comunica intre ei, atât propriile individualizări, performanţe şi opţiuni cognitive cât şi pe ale semenilor. Socializarea cognitivă duce atât la cooperare cât şi la conflict în spaţiile cunoaşterii cu toate consecinţele cunoscute.

In adolescenta sexul este cu mult mai mult idealizat si analizat decat la maturitate! Accesul la o experienta ABSOLUT fabuloasa, noua, TOTALA, bulversanta si fascinanta in acelasi timp, schimba caractere, fasoneaza persoane si stari, defineste o linie de comportament ulterioara!

Aceste stari nu sunt specifice doar unui gen ! Fetele, precum baietii, au partea lor de « curiozitate », de nelinisti, de stari de neanteles, cauzate de schimbarile si exploziile hormonale ce le suporta !

Matei:

1.Sexul este important pentru toate persoanele, pornind de la pubertate si pana la sfarsitul vietii !

2.Adolescentii sunt cei mai vulnerabili, iar atunci cand iubesti esti in permanenta adolescent, indiferent de varsta !

3.Nu cred ca baietii sunt exclusiv « de vina » in implinirea unei apropieri sexuale : doar dragostea se face in doi (altminteri vorbim despre viol)!!!


(EU)…Daca vreau:

Daca vreau iubire/dragoste,aleg o fata care vrea acelasi lucru.
Daca vreau sex,aleg o fata care vrea sex.
Daca le vreau combinate sunt constient ca nu pot sa le am intr-un timp scurt.E mai greu.
Dar cum “rabdarea e o virtute” ,cred ca orice baiat/fata poate astepta…un timp.

Iar in final,tineti minte:”In dragoste…nu exista limite!!!"

4 comentarii:

Parerea ta conteaza!