5/15/2009

Ce este adolescenta?

Adolescenta este varsta intrebarilor si a indoielilor.Este varsta la care visele si ideeile marete iau nastere.Noi, adolescentii, reprezentam viitorul acestei societati.Unii care sunt constienti de acest aspect, se straduiesc sa invete cat mai bine la scoala, sa urmeze un liceu bun si sa intre la facultate.Inerent la aceasta varsta apar tot felul de intrebari de genul: "Cine sunt?", "De ce trebuie sa tin cont pentru a lua o decizie corcta?", "Care este scopul meu in viata?" si multe alte la care vom afla raspunsul mai tarziu s-au poate niciodata.

In zilele noastre este din ce in ce mai greu sa fii adolescent.Apar tentatii de tot felul cum ar fi : drogurile, tigarile, alcoolul.Cine apuca sa mearga pe aceasta cale va fi un om pierdut, fara adolescenta, fara alti prieteni decat cei care merg pe acelasi drum chinuitor, plin de prapastii..E greu sa fii tu insuti cand anturajul te face altfel?Intr-o conversatie cu prietenii trebuie sa le sustii afirmatiile, cu toate ca tu esti de alta parere.

Dar poti totodata sa-ti exprimi opinia, care este total diferita de aceea a amicilor, si acestia daca sunt prieteni adevarati, vor aprecia parerea ta sau din contra, nu o vor lua in seama si se vor supara pe tine ca nu gandesti ca ei.Aceasta din urma problema te va face mai precaut in alegerea prietenilor, care trebuie sa fie "pe aceeasi lungime de unda" cu tine, altfel nu te vor intelege si nu te vor aprecia niciodata.

Aproape maturi si mult prea copii, ne gandim cum am putea defini perioada prin care trecem.Unii spun ca este cea mai frumoasa perioada din viata unui om, altii din contra spun ca este foarte greu sa te intelegi cu un adolescent.Oricare ar fi parerea noastra, adolescenta este etapa care face trecerea de la copilarie la tinerete.

Adolescentii sunt diferiti prin caracter, comportament, fizic, gandire iar lista ar putea continua.Fiecare om este unic si traieste intr-o lume a sa.In cadrul acestei etape te maturizezi, incepi sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva, devii alt om, diferit de ceea ce ai fost pana acum.

Adolescenta reprezinta o perioada initiatica, in care fiecare incepe sa cunoasca mai bine lumea, sa-i descopere secretele, sa porneasca pe cararile neumblate ale vietii, sa se initieze in toate domeniile.Incepe sa se cunoasca pe sine, descopera laturile personalitatii lui si realizeaza schimbarile esentiale ce ii marcheaza existenta…

9 comentarii:

  1. mda fain ...ceva adevarath ...sunt adolescenta imiplace sa fac lucrurinoi darmereu ma gandesc inainte daca e bine sau nu ceea ce urmeaza sa facnu as face nicodata ceva rau cu care sa ma fac de raspt cain primu rand ma gandesc la mine iau apoi la familia mhea...deci va sfatuiesc ca de fiecare data cand vreti sa faceti ceva anume stati o secundaganditivala voipt ca orice lucru facu acuma va poate parea rau mai tarziu ca la-ti facut

    RăspundețiȘtergere
  2. adolescenta este o etapa a viety in care te maturizezi ...................etc

    RăspundețiȘtergere
  3. sa stii ca ai o doza mare de dreptate si adevar

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă numesc Ana-Maria, am 13 ani şi sunt din Moldova! Am dat de acest blog căutînd ceva interesant pentru tema de acasă la română care sună în felul următor ; '' A fi adolescent înseamnă...'' Sunt deacord cu ceea ce e scris în textul dat, faţă de adolescenţă. Poate sunt cîteodată rebelă, şi nu ascult de cei care încearcă să-mi dea sfaturi.... dar încerc să mă descopăr treptat treptat! Văd lumea aşa cum nu aş vrea să o văd defapt.. dar asta e realitatea ! Vreau săa flu cît mai multe despre mine, dar nu vreau să ies din etapa copilăriei ;(

    RăspundețiȘtergere
  5. dabavlitiva in skayp o sa va arat cum si traesti

    RăspundețiȘtergere
  6. Super.... e chiar adevarat intr-un fel

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza!