5/23/2009

Cat de important este sexul intr-o relatie de adolescenti?


Se stie ca adolescentii in general sunt foarte curiosi sa descopere lucruri noi.Dar intr-o relatie de adolescenti pe primu' plan e iubirea.Si totusi din cauza baietilor fetele cedeaza si fac sex cu ei.

Matei:

     In adolescenta sexul este cu mult mai mult idealizat si analizat decat la maturitate! Accesul la o experienta ABSOLUT fabuloasa, noua, TOTALA, bulversanta si fascinanta in acelasi timp, schimba caractere, fasoneaza persoane si stari, defineste o linie de comportament ulterioara!

Aceste stari nu sunt specifice doar unui gen ! Fetele, precum baietii, au partea lor de « curiozitate », de nelinisti, de stari de neanteles, cauzate de schimbarile si exploziile hormonale ce le suporta !

Fiecare se manifesta prin instinctele ce genereaza atitudinile : baietii sunt mai insistenti, fetele sunt mai « cerebrale » (cateodata) ! Dar nici unii nici ceilalti nu dau inapoi de la o experienta sexuala, atat timp cat educatia, pudicitatea, timiditatea si curiozitatea le-o ingaduie !

Nu trebuie uitat ca a pune semnul egal intre varstela adolescentilor baieti si fete, este o greseala : fiziologic exista defazaje in maturizarea sexuala, nete in favoarea fetelor (ce cu timpul vor avea tendinta de egalizare) !

Iar, pe scurt, cred ca :

1.Sexul este important pentru toate persoanele, pornind de la prepubertate si pana la sfarsitul vietii ! 

2.Adolescentii sunt cei mai vulnerabili, iar atunci cand iubesti esti in permanenta adolescent, indiferent de varsta !

3.Nu cred ca baietii sunt exclusiv « de vina » in implinirea unei apropieri sexuale : doar dragostea se face in doi (altminteri vorbim despre viol) !


Un comentariu:

  1. Fetele ofera sex, pentru a primi dragoste; baietii ofera dragoste, pentru a primi sex... Cam asta e, pe scurt, concluzia studiului psihologic.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza!